ПОСЕЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ В СБДПЛР-КОТЕЛ ЕООД

10.06.2015 / 12:57

На 9 юни 2015 г., областният управител Димитър Сяров посети Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация (СБДПЛР) в Котел. Посещението се реализира след покана на управителя на здравното заведение – д-р Цветан Влахов.

 

Областният управител използва възможността да разгледа материалната база, като се увери, че всички налични съоръжения и специализирани помещения се използват пълноценно и по предназначение. На работна среща с персонала на здравното заведение, Димитър Сяров бе информиран за финансовото състояние на болницата, както и за конкретни искания в посока подобряване условията за престой и рехабилитация. Областният управител установи, че в здравното заведение се полагат трайни усилия за запазване на инвентара в най-добро състояние и служителите изпълняват добросъвестно своите задължения спрямо пациентите и работното си място.

 

„Впечатлен съм от ентусиазма на екипа на болницата, както и от силното им желание да работят с нуждаещите се от раздвижване и рехабилитация деца и възрастни. СБДПЛР Котел е една от малкото болници в България, в които се предлага такъв комплекс от лечебни процедури и има специализирани уреди, пригодени за деца. В допълнение и фактът, че тук работят изявени специалисти, избрали да следват призванието си и правейки го ежедневно, няма как да не ме провокира да се ангажирам да помогна на това здравно заведение според правомощията, които имам като областен управител“, каза Димитър Сяров в края на срещата си с управителя д-р Влахов.

 

От края на 2013г. с помощта на средства от благотворителната инициатива „Българската коледа”, работи нов сектор – за рехабилитация на деца с неврологични заболявания. Той е изцяло оборудван с уникална за страната апаратура. Обособена е и първата зала за ерготерапия. Това е единственото здравно заведение в източната половина на България, което разполага с болнично отделение за рехабилитация на деца с неврологични заболявания. В него се лекуват с многократни ежемесечни престои стотици деца от цялата страна.

Публикация на Областна управа - Сливен

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 Специализирана болница за рехабилитация-Котел ЕООД | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев