За нас

    „Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация - Котел“ ЕООД открива врати през 1953 година като "Детски санаториум за костно-ставна туберкулоза". Така продължава да работи до 1965г. , когато преминава в Детски санаториум за рехабилитация.
     От 2011г. лечебното заведение приема формата на Специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация, в която се извършват рехабилитационни процедури на деца и възрастни хора с неврологични, ставни заболявания, болести на опорно-двигателния апарат, на централната и периферна нервна система. Болницата обслужва пациенти от цялата страна, като най-големите потоци са от областите Варна, Добрич, Бургас, Сливен, Ямбол, Шумен, Търговище. Пациентите са предимно лица с трайни увреждания -вродени и придобити, както и такива с последици от травми, заболявания в следствие на диабет, артрит и други.
     В болницата са структурирани две отделения – отделение за рехабилитация на възрастни хора и отделение за рехабилитация на деца. През 2013г. с помощта на благотворителната инициатива "Българската коледа", под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, Нова телевизия, Канал1 и други, "СБР - Котел" ЕООД получава дарение от уникална за страната апаратура за рехабилитация и физиотерапия за деца. С тях е оборудван нов рехабилитационен сектор за деца с неврологични заболявания. Тук е позициониран апарат за асистирана локомоторна терапия-първият в България; обособен е сектор за физиотерапия. С децата работи екип от лекар-специалист по "Физикална и рехабилитационна медицина", кинезитерапевт, рехабилитатори, ерготерапевт, логопед и психолог. Провежда се комплексна рехабилитация , целяща максимално раздвижване на детето и изграждане на умения за справяне в ежедневието.
Всяка година през болницата за рехабилитация преминават за лечение над 200 деца от цялата страна. Повечето от тях са тук почти целогодишно. Екипът на лечебното заведение е постигнал много резултати в рехабилитацията на своите малки пациенти. Тук прохождат, правят първите си уникални движения много деца със заболявания на централната и периферна нервна система, ДЦП, вродени болести на опорно-двигателния апарат.
Сградата на болницата е голяма, просторна и добре селектирана. В нея са разположени сектори за физикална и рехабилитационна медицина, кабинети и болнични стаи. Базата разполага със 70 легла, разпределени в 30 болнични стаи, с южно изложение, просторни и добре обзаведени.
     Паркът е уникален, с преобладаващи трайни иглолистни насаждения на възраст над 60 години. Създава реална атмосфера на релакс. Обособени са кътчета за почивка, разходки на чист въздух, прохлада.
Болницата за рехабилитация в гр.Котел е лечебно заведение с 60-годишна история. В града няма семейство, в което поне един от членовете му да не е или работи в момента тук. Тази институция е емблематична за малкото градче. Тя дава трайна заетост на повече от 60 човека. Болшинството от специалистите в болницата са местни хора - лекари, рехабилитатори, медицински сестри, психолог, логопед.

picture-gallery-12.jpg picture-gallery-13.jpg picture-gallery-14.jpg picture-gallery-15.jpg picture-gallery-16.jpg picture-gallery-17.jpg picture-gallery-2.jpg picture-gallery-20.jpg picture-gallery-21.jpg
 

Copyright © 2008-2024 „Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация - Котел“ ЕООД | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев